(untitled) (Journal of Mathematics Mechanics and Computer Science, 2021)
Жалпыланған екi өске симметриялық эллиптикалық теңдеудiң iргелi шешiмдерi екi айныма- лысы бар Аппелдiң гипергеометриялық функциясы арқылы өрнектеледi, олардың қасиеттерi жоғарыда келтiрiлген теңдеу үшiн шектi есептердi зерттеу үшiн қажет. Бұл жұмыста Аппел- дiң гипергеометриялық функциясының кейбiр қасиеттерiн қолдана отырып, бiз қос қабатты және жай қабатты потенциалдардың тығыздығы үшiн шектi теоремаларды дәлелдеймiз және интегралдық теңдеулер аламыз. Құрылған потенциалдар теориясының нәтижелерiн жазы- қтықтың бiрiншi ширегiнде шектелген облыста екi сингулярлы коэффициентi бар екi өлшемдi эллиптикалық теңдеу үшiн Дирихле есебiн зерттеуге қолданамыз.