On potential theory for the generalized bi-axially symmetric elliptic equation in the plane (Journal of Mathematics Mechanics and Computer Science, 2021)
Жалпыланған екi өске симметриялық эллиптикалық теңдеудiң iргелi шешiмдерi екi айныма-лысы бар Аппелдiң гипергеометриялық функциясы арқылы өрнектеледi, олардың қасиеттерiжоғарыда келтiрiлген теңдеу үшiн шектi есептердi зерттеу үшiн қажет. Бұл жұмыста Аппел-дiң гипергеометриялық функциясының кейбiр қасиеттерiн қолдана отырып, бiз қос қабаттыжәне жай қабатты потенциалдардың тығыздығы үшiн шектi теоремаларды дәлелдеймiз жәнеинтегралдық теңдеулер аламыз. Құрылған потенциалдар теориясының нәтижелерiн жазы-қтықтың бiрiншi ширегiнде шектелген облыста екi сингулярлы коэффициентi бар екi өлшемдiэллиптикалық теңдеу үшiн Дирихле есебiн зерттеуге қолданамыз.
Keywords: Аппелдiң екi айнымалы гипергеометрияқ функциясы; жәй қабатты және қосқабатты потенциалдар; Грин функциясы; iргелi шешiм; Дирихле есебi