(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Математика, механика, информатика сериясы, 2012)
В работе определен класс линейных систем дифференциальных уравнений с конечными показателями первого и второго порядков, который является шире, чем класс вполне правильных линейных систем дифференциальных уравнений. Методом первого приближения установлено достаточное условие асимптотической устойчивости тривиального решения нелинейной системы дифференциальных уравнений в случае не положительных характеристических показателей Ляпунова. Жұмыста сызықты дифференциалдық теңдеулердiң толық дұрыс жүйелер кла- сына қарағанда кеңiрек, ақырлы бiрiншi және екiншi реттi көрсеткiштерi бар сызықты дифференциалдық теңдеулердiң жүйелерiнiң класы анықталған. Бiрiншi жуықтау тәсiлi көмегiмен Ляпунов си- паттауыш көрсеткiштерiнiң оң емес болған жағдайында сызықты емес дифференци- алдық теңдеулер жүйесiнiң нөлдiк шешiмi үшiн асимптотикалық орнықтылықтың жеткiлiктi шарты орнатылған.