(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Математика, механика, информатика сериясы, 2012)
В данной статье рассматривается трехмерная задача фильтрации двухфазной смеси, состоящей из трех компонент, одна из которых углекислый газ. Задача описывает процесс нагнетания углекислого газа в нефтяной пласт. В работе предлагается вычислительный алгоритм для решения данной задачи. Бұл мақалада үш компоненттен тұратын, компоненттердiң бiреуi көмiрқышқыл газ,екi фазалық қоспаны фильтрлеудiң үшөлшемдi есебi қарастырылады. Есеп мұнай қабатына көмiрқышқыл газын айдамалау үрдiсi баяндалады. Осы есептi шешуге арналған алгоритм құрылады.