(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Математика, механика, информатика сериясы, 2012)
Предлагается метод решения краевой задачи обыкновенных дифференциальных уравнений с краевыми условиями при наличии фазовых и интегральных ограничений. Основой метода является принцип погружения, основанный на общем решении интегрального уравнения Фредгольма первого рода, который позволяет свести исходную краевую задачу к специальной задаче оптимального уравнения. Фазалық және интегралдық шектеулерi берiлген жағдайдағы шекаралық шарттары бар жай дифференциалдық теңдеулердiң шекаралық есебiн шешу әдiсi ұсынылады. Әдiстiң негiзi – берiлген шекаралық есептi арнайы түрдегi оптималды теңдеу есебiне келтiре алатын Фредгольмның бiрiншi тектi интегралдық теңдеуiнiң жалпы шешiмiне негiзделген арту принципi.