(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Математика, механика, информатика сериясы, 2011)
В работе представлена математическая модель влияния ТЭС на водную среду, которая решается уравнениями Навье - Стокса и температуры для несжимаемой жидкости в стратифицированной среде, основанные на методе расщепления по физическим параметрам которые аппроксимируются конечно-разностным методом. Бұл жұмыста жылу электр станциясының су ортасына әсерiнiң математикалық моделi қарастылды, ол старификациялық ортадағы сығылмайтың сұйық үшiн Навье - Стокс және температураға байланысты теңдеулер қарастылды. Ол ақырлы айырымдар әдiсi арқылы жуықталып физикалық параметрға байланысты бөлшектеу әдiсiмен шешiлген.