(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Математика, механика, информатика сериясы, 2018)
Осы жұмыста қисық сызықты шегi бар салада Стокс теңдеулерiне арналған Коши есебi қарастырылады, шек бөлiктерiне шешiмi белгiсiз. Бұл есеп қисынсыз болып табылады. Түзу сызылды және бастапқы теңдеулерге арналған түйiндес есептер жасалды, Соболев кеңiстiктерiнде осы есептерге жалпыланған шешiм түсiнiгi енгiзiлдi. Бастапқы есеп шешiмi түзуге арналған керi есептi шешуге қисындасып келедi. Керi есеп операторлық үлгiде келтiрiлген, мақсатты функционал сызылып, оның градиентi есептелдi. Стокс теңдеулерiне арналған керi есептi шешу мақсатында оңтайландыру әдiстемесi және соңғы элемент әдiстемесi (СЭӘ) негiзiнде есептеу алгоритмi әзiрлендi.