(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Математика, механика, информатика сериясы, 2019)
Осы мақалада біз таяқша құрылымы бар екінші реттік дифференциалдық теңдеулер жүйесін зерттеміз. Табиғат ғылымы саласында көптеген зерттеулер мен әзірлемелер бар екенін көрсетті. Бұл өзара бір-бірімен байланыс сызбасы. Шекаралы шыңдар жиынтығын таңдау керек. Ішкі шыңдар деп аталмаған нұсқалар. Оператор айырмашылықты білдіруі мүмкін екені анық емес. Дифференциалды граф үшін Дирихле мәселесі. Шекаралық шарттар мен шекаралық шыңдар үшін стандартты жағдайларды қолдандық. Бұл заңның сызбасы. Спектрлік теорияның сұрақтары зерттелді. Кванттық механика.