(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Математика, механика, информатика сериясы, 2019)
Қазiргi уақытта бағдарламалық жасақтама сапасының көптеген үлгiлерi (БЖС) жасалға- нына қарамастан, ең жақсы нәтижеге ие әртүрлi бағдарламалық құралдарға қолданылатын әмбебап модель жоқ. Белгiлi бiр БЖ-дi бағалаудың сапасын талдау және бағалау үшiн олардың ерекшелiктерi мен оларға қойылатын талаптарды ескеретiн, сонымен қатар өмiрлiк циклдiң әртүрлi кезеңдерiндегi сапа көрсеткiштерiн неғұрлым дәл сипаттайтын сәйкес сапа моделiн таңдау қажет.