(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Математика, механика, информатика сериясы, 2019)
Шекаралық есептiң Грин функциясы спектральды параметрдiң мероморфтық функциясы екенi белгiлi. Егер шекаралық шарттарда интегро-дифференциалды мүшелер болса, онда мұндай есептiң Грин функциясының мероморфтылығын да дәлелдеуге болады. Бұл жағдайда ауытқыған интегро-дифференциалды шекаралық есептердiң Грин функциясының сингулярлы нүктелерiндегi шегерiмнiң құрылымын жазуға болады. Қалдық құрылымын талдау бастапқы оператордың меншiктi функциялары жеткiлiктi тегiс функция болатынын тұжырымдауға мүмкiндiк бередi. Бiр таңқаларлығы, түйiндес оператордың тегiс емес меншiктi функциялары болуы мүмкiн.Бұл жұмыста интегро-дифференциалды шекаралық шарттар бар операторға түйiндес оператордың меншiктi функциясының тегiс еместiгiнiң деңгейi анықталды. Көпнүктелi шекралық есептерге түйiндестердiң де тегiс емес меншiктi функцияларға ие болатыны көрсетiлген.