Управление тепловыми процессами. Севрюгин, Жылу үдерiстерiн басқару. (ҚазҰУ Хабаршысы. Математика, механика, информатика сериясы, 2012)
Рассматриваются вопросы управляемости и быстродействия процессов, описываемых параболическим уравнением с распределённым управлением из заданного множества. Предлагаются методы решения указанных задач путём построения минимизирующих последовательностей.Берiлген жиында үлестiрiлген басқарулары бар параболалық теңдеулермен сипатталатын үдерiстердiң басқарымдылық және тез әсер ету мәселелерi қарастырылады. Минимумдаушы тiзбектер құру арқылы берiлген есептердiң шешу әдiстерi ұсынылады.