Решение задачи двухкомпонентного пограничного слоя с учетом теплообмена на границе. Екi компоненттi шекаралық қабаттың шекарасындағы жылу алмасуы туралы есептi шешу . (ҚазҰУ Хабаршысы. Математика, механика, информатика сериясы, 2012)
В статье рассматривается система уравнений двухфазного теплового пограничного слоя с поверхностью разрыва около пластины при произвольной скорости вдува. Граничное условие относительно температуры определяет процесс конвективного теплообмена между поверхностью пластины и окружающей средой (вдуваемая жидкость). Методом последовательных приближений задача сводится к решению интегро-дифференциальных уравнений относительно температуры. На основе нулевого приближения построены формулы первого приближения для температурного поля.Мақалады пластина қабырғасы арқылы сұйық кез келген заңдылықпен үрiлгенде пайда болған айырушы бетi бар екiфазалық жылу шекарасы қабатының теңдеулер жүйесi қарастырылады.Температураға қатысты шекаралық шарт пластина бетi мен қоршаған орта арасындағы конвективтi жылу алмасуүрдiсiн анықтайды. Есеп бiртiндеп жуықтап есептеу әдiсiмен температура бойынша интегро - дифференциалдық теңдеулердi шешуге келтiрiледi. Нөлдiк жуықтау арқылы температуралық өрiстiңбiрiншi жуықтап есептеу формуласы алынған.