Оценки и асимптотические свойства решений слабо нелинейного вольтеррова интегро-дифференциального уравнения четвертого порядка с запаздываниями. Әлсiз бей- сызықты вольтеррлiк төртiншi реттi кешiгулерi бар интегралды дифференциал- дық теңдеудiң шешiмдерiн (ҚазҰУ Хабаршысы. Математика, механика, информатика сериясы, 2012)
Устанавливаются достаточные условия, обеспечивающие оценки, ограниченность, степенную абсолютную интегрируемость на полуоси, стремление к нулю, в том числе по экспоненциальному и степенному закону, всех решений и их первых, вторых, третьих производных слабо нелинейного ИДУ четвертого порядка типа Вольтерра.Әлсiз бейсызықты Вольтерр типтi төртiншi реттi интегралды дифференциалдық теңдеудiң барлық шешiмдерiнiң жәнеолардың бiрiншi, екiншi, үшiншi реттi туындыларының бағалауларын, шенелуiн, жарты осьте дәрежелi абсолюттi интегралдануын, экспоненциалды және дәре-желiк заңдылықтар бойынша нөлге ұмтылуын қамтамасыз ететiн жеткiлiктi шарттар алынған