Ус- тойчивость дифференциальных систем по первому приближению. Бiрiн- шi жуықтау бойынша дифференциалдық жүйелердiң орнықтылығы. (ҚазҰУ Хабаршысы. Математика, механика, информатика сериясы, 2012)
Рассматривается линейная система диф- ференциальных уравнении в критических случаях характеристических показателей Ляпунова. Исследуется линейная систе- ма при малых возмущениях. Доказана экспоненциальная устойчивость три- виального решения нелинейной системы дифференциальных уравнений по первому приближению относительно некоторой монотонно возрастающей функции.Ляпунов сипаттауыш көрсеткiштерiнiң сын жағдайдағы дифференциалдық теңдеулер сызықты жүйесi қарастырыла- ды. Аз ауытқулары бар сызықты жүйе зерттеледi. Сызықты емес дифферен- циалдық теңдеулер жүйесiнiң тривиал шешiмiнiң қайсыбiр монотонды өспелi функцияға қатысты бiрiншi жуықтау бойынша экспоненциалды орнықтылығы дәлелденген.