О представлениях решений эллиптических систем первого порядка через гармонические функции. Бiрiн- шi реттi эллиптикалық теңдеулер жүй- есiнiң шешiмдерiн гармониялық функция- лар арқылы өрнектеу. (ҚазҰУ Хабаршысы. Математика, механика, информатика сериясы, 2012)
Найдены представления решений различных систем уравнений первого порядка, от четырех независимых переменных, обобщающих известную систему Коши-Римана, через производные двух гармонических функций и задача Римана-Гильберта сведена к задаче о наклонной производной для гармонических функций.Екi гармоникалық функциялар арқылы белгiлi Коши-Риман жүйесiн жалпылай- тын, бiрiншi реттi төрт тәуелсiз айныма- лыдан құралған әртүрлi теңдеулер жүй- есiнiң шешiмдерiнiң өрнектеуi табылған және Риман-Гильберт есебi гармониялық функция үшiн көлбеу туынды есебiне кел- тiрiлген.