Ақпараттық технологияларды жоо түлектерiн жұмысқа орналастыру мәселесiнде қолдану (ҚазҰУ Хабаршысы. Математика, механика, информатика сериясы, 2017)
Мақалада ЖОО түлектерiн жұмысқа орналастыру Мемлекеттiк бағдарлама аясында бiлiктi кадрларды және кадрларды даярлау байланыс жоспары бойынша елдi индустрияландыру сияқты маңызды мәселелер қамтылған. өндiрiстiк тәжiрибе бағдарламасы және жұмысқа орналастыру саясатын модернизациялау арқылы ЖОО-ның Республикадағы ұлттық инновациялық жүйесiн дамыту рөлi ұсынылған. Бiлiм алушының бiлiктiлiгiн қалыптастыру кешендi мiндетте АКТ қолдану үрдiсi және түлектi әрi қарай жұмысқа орналастыру мәселелерi қаралды. ЖОО түлектерi жұмыс орнын iздестiруде кездесетiн мәселелер қаралды. Жұмысқа орналастыру сайттарына, рекрутинг агенттiктерiне талдау өткiзiлдi. Ақпараттық ресурстар мен жұмысқа орналастыру бойынша бизнес-үдерiстерге талдау негiзiнде, жұмысқа орналастыру жүйесiнде негiзгi функционал анықталды. Тиiмдiлiктi жоғарлату үшiн және жүйенiң өнiмдiлiгiн сонымен бiрге, сервис конструкторлары бар қосымшасының ұсынылған архитектура қолданушылардың нақты мұқтаждықтары үшiн жүйенi пайдалануын қамтамасыз ету.
Keywords: жұмысқа орналастыру; жұмысқа орналастыру порталы; түлек; түйiндеме; бос жұмыс орыны; бiлiмдi ақпараттандыру