Үш салмақты дискреттi итерацияланған Харди типтi теңсiздiктер (ҚазҰУ Хабаршысы. Математика, механика, информатика сериясы, 2020)
Дискреттi, үзiлiссiз Харди типтi теңсiздiктерi гармоникалық анализде, интегралдық, диф-ференциалдық және айырымдық операторлар теориясында, функционалдық кеңiстiктердегiенгiзу теориясында және басқада математиканың бөлiмдерiнде көптеген қолданыстары бар.Соңғы жылдары көп өлшемдi Харди типтi операторлардық салмақты бағалаулары қарқын-ды түрде зерттелуде, яғни олар Лебег салмақты кеңiстiгiнен Морри типтi локальдi кеңiстiгiнешенелiмдiлiк қасиеттерiн зерттеуде, сонымен қатар Лебег салмақты кеңiстiгiндегi бисызықтыоператорларды зерттеуде қолданылады. Үш салмақты Харди типтi теңсiздiгiнiң дискреттiжағдайы ашық мәселе болып табылады. Әдетте, дискреттi Харди операторының итерация-сымен болатын теңсiздiктердi бағалау қиын деп саналады, өйткенi оның құрамында үш тәу-елсiз салмақты тiзбек және әр түрлi қатынастағы үш параметр бар. Бұл мақалада бiз кейбiржаңа үш салмақты дискреттi итерацияланған Харди типтi теңсiздiктi 0 < p ≤ min { q , θ } жағ-дайы үшiн дәлелдеймiз.
Keywords: теңсiздiк; Харди типтi оператор; салмақ; тiзбектер; дискреттi Лебег кеңiстiгi