(untitled) (Вестник КазНУ. Серия математика, механика, информатика, 2012)
Данная статья предлагает формальное описание времен глаголов в казахском языке с использованием семантических ситуаций и регулярных выражений. Описываются особенности системы времен казахского языка, семантические ситуации и их запись в форме регулярных выражений. С использованием семантических ситуаций моделируется система времен казахского языка. Приводится пример практического использования предлагаемого решения. Приведены практические результаты. Осы мақала семантикалық жағдайларды және тұрақты сөйлемшелердi пайдаланумен қазақ тiлiндегi етiстiктер шақтарының формальды сипаттамасын ұсынады. Қазақ тiлiнiң шақтар жүйенiң ерекшелiктерi, семантикалық жағдайлар және олардың тұрақты сөйлемшелер түрiнде жазылуы сипатталған. қазақ тiлiнiң шақтар жүйесi семантикалық жағдайларды пайдаланумен модельденген. сынылатын шешiмнiң практикалық пайдаланудың мысалы жасалынды. Практикалық нәтижелер келтiрiлген.