О скорости сходимости решений одной ε - аппроксимаций уравнений тепловой конвекции для жидкости Кельвина-Фойгта. Келвин-Фойгт сұйығы үшiн жылу конвекция теңдеулерiнiң бiр ε– жуықтау есебi шешiмiнiң жинақталу жылдамдығы туралы. (Вестник КазНУ. Серия математика, механика, информатика, 2012)
В данной работе исследуется корректность одной ε - аппроксимаций начальнокраевой задачи тепловой конвекции для жидкости Кельвина-Фойгта . Доказана теорема существования и единственность в целом по времени решение ε - регуляризованной задачи и получены оценки скорости сходимости.Бұл жұмыста Кельвин-Фойгт сұйығы үшiн жылу конвекция теңдеулер жүйесiнiң бiр қисынды ε–жуықтауы зерттелiндi. ε– регуляризацияланған есептiң шешiмiнiң бар және жалғыздығы дәлелденiп ε 7→ 0 кезде оның бастапқы есептiң шешiмiне жинақтылығы көрсетiлдi. Шешiмнiң жинақталу жылдамдығына бағалаулар алынды.
Keywords: задачи тепловой конвекции; жидкость Кельвина-Фойгта; Уравнения Навье-Стокса